Tuesday, January 5, 2010

SESI PERSEKOLAHAN 2010 BERMULA

Statistik Jumlah Murid Tahun 1 SKBJ bagi sesi 2010


Semalam, Isnin 4hb Januari telah bermula sesi persekolahan di SK Bukit Jelutong. Kawasan sekitar sekolah penuh sesak dengan kereta-kereta ibubapa yang menunggu pelajar sesi pagi dan menghantar pelajar sesi petang termasuk murid-murid Tahun 1 yang memulakan alam persekolahan mereka.

Seramai lebih 400 orang murid Tahun 1 akan memulakan sesi persekolahan di Tahun 2010 di SKBJ. Mereka ditempatkan di 10 buah kelas seperti di atas. Mereka inilah yang bakal akan menjadi pemimpin generasi mereka di masa akan datang.

Justeru itu, mereka akan dididik sebaik mungkin oleh semua para guru SKBJ yang berdedikasi. Diharap para ibubapa juga sama-sama membantu dengan memainkan peranan masing-masing membangunkan anak-anak kecil ini sebagai modal insan yang terbaik dan cemerlang.

Kelab Catur SKBJ mengalu-alukan kepada semua yang berminat dalam sukan catur. Puan Guru Besar, Hajjah Normah, telah mensasarkan SKBJ sebagai sebuah sekolah cemerlang catur memandangkan kemampuan dan kecemerlangan ia selama ini. Tahun 2009 membuktikan kenyataan ini dengan enam pelajar mereka adalah di antara lapan wakil peringkat Daerah Petaling Perdana ke Kejohanan Catur MSS Negeri Selangor yang berlansung di Sepang. Pelajar SKBJ telah dinobatkan sebagai Johan atau Juara bagi setiap kategori Kejohanan Catur Sekolah Rendah - Individu Lelaki, Individu Perempuan, Berpasukan Lelaki dan Berpasukan Perempuan. Seterusnya, di peringkat kebangsaan salah seorang pemain catur SKBJ telah berjaya menggondol pingat emas bagi kategori Berpasukan Bawah 12 Perempuan.


Klik di sini dan sini untuk info lanjut.Para pelajar dan juga ibubapa tidak sabar-sabar ingin memulakan sesi persekolahan Tahun 2010.


Kelas 2 Nyatoh


SELAMAT BELAJAR KEPADA SEMUA PELAJAR SKBJ. SEMOGA TAHUN 2010 DIPENUHI DENGAN KEJAYAAN DAN KECEMERLANGAN.


No comments: